Harta site-ului
Ajutor
Prevenirea intoxicațiilor în timpul fermentării mustului
Prevenirea intoxicațiilor în timpul fermentării mustului

În urma fermentării mustului, obţinut din strivirea strugurilor, are loc un proces de eliminare a dioxidului de carbon şi alcoolului etilic (datorită căruia mustul devine vin). Dioxidul de carbon este un gaz otrăvitor, ce nu are miros, gust sau culoare. Tocmai de aceea nu poate fi detectat de om, fapt ce îl face şi mai periculos.
Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, pe timpul fierberii mustului, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperi în care fierbe vinul, fără a asigura în acestea o ventilaţie corespunzătoare. De asemenea, este recomandat să anunţe pe cineva că vor intra întro astfel de încăpere şi să verifice cantitatea de oxigen din încăperea în care intră. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenţa oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care flacăra lumânării se va stinge, înseamnă că în încăpere nu există suficient oxigen.
O persoană nu trebuie să intre în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să se intoxice, la rândul ei. În asemenea caz, trebuie să cereţi ajutor, apelând numărul unic de urgenţă 112, în orice astfel de situaţie.

Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Prevenirea intoxicațiilor în timpul fermentării mustului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta